Vandring utmed Gotaleden

Vandringar mellan Floda och Alingsås

Gotaleden är en vandringsled som går mellan Göteborg och Alingsås. Denna vandring kan ta sin början antingen från Alingsås centrum, Västra bodarna, Norsesund eller Floda.

Turerna är på lite olika längd, där går utmed landsväg, genom skog, och utmed sjöar. I Alingsås börjar eller slutar turen i Nolhagaparken och Alingsås stadskärna.

Alingsås -Västra bodarna – vandringen går genom lätt terräng och vi stannar på ett par ställen och bara upplever naturen i sin enkelhet, där vi gör avstickare från den vanliga leden. En fikapaus på en vacker plats och en kortare guidning av Nolhagaparken och Alingsås stadskärna är också inplanerat. Turen är cirka 10 kilometer lång och tar cirka 4 timmar inklusive fikapauser.

Alingsås-Norsesund – vandringen går genom lätt terräng genom vacker miljö och där vi då och då gör avstickare från den vanliga leden. En fikapaus och en lunchpaus på vackra platser samt en kortare guidning av Nolhagaparken och Alingsås stadskärna ingår i turen. Turen är cirka 15 kilometer lång och tar cirka 6 timmar inklusive pauser.

AlingsåsTollered/Nääs fabriker – vandringen går genom medelsvår terräng, genom skog, hagar, utmed sjöar och genom mindre samhällen. Vi stannar på ett par ställen och gör avstickare från den vanliga leden. Ett par fika-/lunch pauser på vackra platser och en kortare guidning av bruksortenTollered med Nääs gamla fabriksområde, Nolhagaparken och Alingsås stadskärna är också inplanerat. Turen är cirka 25 kilometer lång och tar cirka 8 timmar inklusive fikapauser.

Pris: begär prisuppgift